Friday, July 29, 2011

Hey

Kenapa lama sgt aku tk update blog niy ? aku setiap kali on mesti buka blog ni tp tak nk update sbb malas . semalam aku masuk pertandinga mestamu dan menang ! yey . bermula begini , dtg mcm pegy koko dan berlatih .  ktorang mcm org nomad sbb cari tempat yg sesuai untk nyanyi , memula pegy wakaf yg dkt dgn pondok pengawal . pastu ktorang merasakan tk sesuai dan berpindah ke gelanggang bola keranjang . kt situ best tp beberapa minit kemudian ade kelas mane tah pj . ktorang tk selesa sbb ramai lelaki .
ktorang pon pindah ke wakaf sebelah kantin . mase nk ke sana , jumpa my old friend iaitu syakirah anak cikgu noraisya . happy la jumpa die . pastu teruskan perjalanan ke wakaf . bunyi mcm jauh sgt je . hoho . aku ddk kt tembok syakirah pon sme . tetibe cikgu mazmin turun tangga . aku pon trus ddk kt kerusi . pastu dye ckp "kerusi tu untk diduduk bukan dipijak. ni kenapaa dtg pagy ni ? cikgu sape yg suruh ? aku pon jwb , "ktorang ade pertandingan" ."pertandingan ape ? pukul berapa ?" aku jwb "pertandingan sajak, pukul 10.30." "awal lgi , ktorang nk practice" . pastu die pergy begitu saja .
Cuak habis time tu , last-2 ktorang pindah pi surau , practice luar surau . time tu farah dh smpai . assilla tk dtg pstu farah n diana kol assilla . assilla ckp baru bgn tido . mse tu kol 9. dorng tk hafal + tk de gaya lgi , farah n diana nk tarik diri . then diana + farah + syakirah latih ktorang . best !
kol 10.30 baru siap then pegy makmal bahasa. time tu budak form 4 viva ade . malu kot . huh aku pi cabut undi. dpt no 9 . ade 2 group tarik diri then dpt la nombo 7 . terima lah seadanya . aku nyanyi pastu tah mcm mne bole salah . wat malu je . pastu aku ulang balik dari awal . haha . akhirnya juri + penonton amat berpuas hati dan memberikan tepukan yg gemuruh . kalau aku tk buat salah time tu mesti dh jdi juara . siallah tuih ! . sebelum keputusan diumumkan , juri ulaskan psl persembahan tdi . juri asik perli aku je . siallah tuih ! aku terima . dan aku dpt nombo 2 akhirnya . keesokan harinya hadiah akan disampaikan . tdi lah maknenye , ktorang dpt hamper . memula nk buka tdi tp qama tk dtg . myra bawak balik esok . huh esok aku bawak lah balik habuannya . bye-2

No comments:

Post a Comment