Saturday, March 26, 2011

Senyum

Aku rase dh byk minggu aku tk update blog ini . Title post ni sebenarnye tk de kene mengene dgn cite yg aku nk tulis hari ni  . Hari isnin aku kembali ke sekola setelah lama bercuti . Hari isnin aku dpt kertas perikse Sains, Seni n Bi . Sc-80 , Seni-78 , Bi-63 . Lapas rehaD lepas dpt kertas Bi, Aku pergi surau , nk smyg Asar . Mase dlm perjalanan tu aku jalan sorang je dlm keadaan monyok . Sebelum smyg Eva n Fatihah tanye " Asal monyok je ni ?" Aku pon jwab " Bi aku teruk , 63 . C pulak tu . Aku paling teruk rasenye ." Pastu aku semayang . Time aku smyg tetibe je aku nangis . Hati aku mmg tersentuh gile la ! Lepas smyg aku pi masuk kelas . Nak masuk kelas pon aku still nangis lagi . Dalam kelas pon aku nangis jugak . Sebenarnye aku jeles dgn result kwn2 aku yg lain . Asilla dpt markah paling tinggi-98 . Aisyah-95 . Ameera-90 . Farah-70 . Aku rase aku bodoh sgt ! YA ALLAH kenapa la aku ni tk sepandai korang ? Balik umah sebenarnye aku still sedih tp aku tk cite kt mak aku pon .

Selasa aku dpt paper Kh, Mt, Pjk, Bm . Hari selasa pon kesedihan aku berlanjutan sbb Kh aku dpt-63, Mt-60, Pjk-75 , Bm-95 . Mase aku dpt paper mmg aku rase mcm nk nangis . Tapi aku tahan sampai balik umah . Tp tk de sorang pon yg tau aku sedih . Tetibe aku rase mcm nk demam. Balik sekola aku terus lari masuk bilik sbb aku rase aku dh demam . Panas kot badan aku.

Rabu , aku ttp pi sekola sbb kononnye nk dpt exam paper . Hari tu jugak la result SPM kuar . Aku cadang nk amik kertas agama tp rupenye ustazah tk masuk kelas sbb tgk budak amik result SPM . Tp sekurang-kurangnye aku dpt kertas Sejarah-72 je .

Khamis, Aku dpt kertas Geo . Pstu aku kene injet . Sakit siot ! Aku skrg tk tau nk cite ape lagi sbb aku terlalu berduka-cita dgn result aku ! Aku jeles dgn result kawan2 aku yg lain ! kenapa aku ni teruk sgt ?! Aku rase aku tk layak nk kawan dgn korang ! Aku malu sgt dgn korang ! Aku rase aku tk setaraf dgn korang ! Malu aku nk sebut result aku ! terlalu Mix ! Bercampur2 ! Kenapa korang bole dpt result yg cemerlang tp kenapa bukan aku ? Sampai aku tk de mood nk on9 sepanjang minggu ni . Aku dpt rasekan korang mesti akan cite pasal perikse . 4A 1B 3C ! Cube bezakan dgn result Asilla - 7A 1B , Ameera - 6A 2B , Farah - 5A 3B ! Dorang tak de C walaupon satu tp aku ade 3 ! Malunye !

No comments:

Post a Comment